چگونگی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا (قوانین و مدارک لازم)




ایالات متحده همچنان به عنوان بهترینو محبوب­ترین مقصددانشجویان خارجی، جهت تحصیلبه شمار می­رود. اگر جزو افرادی هستید که آرزو پذیرش در یکی از دانشگاه­های موردعلاقه خود را در آمریکا دارید، درخواست ویزا دانشجویی گام مهمی برای تحقق رویاهای شما است. در این مقاله تراپی به صورت خلاصه انواع مختلف ویزای تحصیلی آمریکا را مورد بررسی قرار داده است.

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

جهت تحصیل در ایالات متحده آمریکا 3 نوع ویزای تحصیلی وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک پرداخته شده است.

ویزای دانشجوییF1

دانشجویان متقاضی برنامه ای که بیش از 18 ساعت مطالعه در هفته نیاز داشته باشد، نیاز به ویزایF1 دارند. اینویزا شامل کلیه برنامه­هایکارشناسی و همچنین برنامه­های تحصیلات تکمیلی مانند MS، MBA و غیره می­باشد. در صورتیکه شخص متقاضی این نوع ویزا دارای همسر و فرزند زیر 21 سال باشد باید برای آنها ویزای  F-2 درخواست دهد. لطفا توجه کنید که با استفاده از این نوع ویزا همسر قادر به کار نمی­باشد، مگر اینکه ویزای همراه داشته باشد و برای خود به صورت جداگانه ویزای کار یا تحصیل درخواست داده باشد.

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزایF1 رایج ترین ویزای تحصیلی برای ایالات متحده است، که به طور خاص برای تحصیلات دانشگاهی تمام وقت طراحی شده است. علاقه مندان جهت تحصیل در آمریکا، برای حضور در دانشگاه یا کالج ایالات متحده به ویزا دانشجوییF1 نیاز دارند.

ویزای تحصیلی J1

ویزای J1 مخصوص دانشجویانی است که از استادان خود فرصت مطالعاتی برای تحقیق یا تدریس در آمریکا گرفته باشند. اینویزا ممکن است شامل یک آموزش حرفه­ای 10 ماهه یااستفاده از برخی از بورس­های تحصیلی و غیره باشد. طول مدت زمان حضور با استفاده از ویزای تحصیلی J1 در آمریکا بستگی به دوره­ای دارد که برای آن در آمریکا حضور یافته اید. همسران و فرزندان زیر 21 سالدارنده­ی ویزایJ-1، می توانند از طریق ویزایJ-2با او به آمریکا سفر کنند. لطفا توجه داشته باشید که همسران قادر به کار هستند در صورتیکه از قبل اجازه دریافتکرده باشند.

ویزای فنی و حرفه ای/ غیر دانشگاهیM-1

یکی دیگر از انواع ویزای تحصیلی آمریکا M-1 است. ویزایM1 نوعی ویزای دانشجویی است که برایرشته های فنی و حرفه ایصادر می شود.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی آمریکا

معیارها و شرایط ویزای دانشجویی ایالات متحده آمریکا عبارتند از:

  • دانش آموزان فقط می توانند در موسسه علمی معتبر (مدارس تأیید شده SEVP) تحصیل کنند.
  • متقاضیان باید حمایت مالی کافیداشته باشند. متأسفانه مبلغ ماهانه موردنیاز به طور رسمی تعریف نشده است.
  • کلیه متقاضیان باید ثابت کنند که با کشور خود پیوند محکمیهمچون نامه پیشنهاد شغلی پس از اتمام تحصیلات، دارایی­های شخصی (یعنی خانه، زمین، وسیله نقلیه و غیره) حساب­های بانکی دارند.
  • متناسب با کشوری که از آن درخواست می­کنید، ممکن است به مدارک اضافی نیز نیاز باشد.
  • صحبت کردن به زبان انگلیسی الزامی برای ویزای دانشجویی نیست، اما برای پذیرش دانشگاه نیاز است.

مدارک مورد نیاز جهت دریافت ویزا

اگر چه این روند متناسب با کشور و سفارت یا کنسولگری شما ممکن است متفاوت باشد یا نیاز به مراحل اضافی داشته باشد، اما هنگام درخواست ویزای دانشجوییبه طور کلی نیازمند موارد ارائه شده در ادامه­ی مطلب خواهید بود:

ویزای تحصیلی آمریکا

  • گواهی واجد شرایط بودن وضعیت دانشجویان غیر مهاجر (F-1) (فرم I-20) و دریافت شده از دانشگاه (پرداخت 200 دلار هزینهSEVIS)
  • پرداخت هزینه درخواست پرداخت شده 160 دلار برای سفارت آمریكا در كشور شما
  • فرم ویزای آنلاینDS-160 را برای ویزای غیر مهاجرتی ارسال کنید و آن را در مصاحبه خود قرار دهید
  • گذرنامه با تاریخ اعتبار حداقل شش ماه بیشتر از مدت اقامت مورد نظر در ایالات متحده
  • اسنادی که وضعیت مالی شما (صورت حساب بانکی) یا پشتیبانی مالی را در حین تحصیل اثبات می کند
  • عکس دیجیتال رنگی استاندارد
  • مدارک یا گواهینامه هایی از مدارسی که در آن شرکت کرده اید
  • نمرات آزمون­های مورد نیاز نظیر آیلتس، تافل،  GRE

چه زمانی باید برای ویزای دانشجویی ایالات متحده اقدام کنید؟

جهت دریافت ویزای آمریکا، تنها پس از درخواست و پذیرفته شدن در دانشگاه تأیید شده توسط SEVP (Student Exchange and Visitor Program)، می­توانید اقدام کنید.

توجه داشته باشید که باید ویزای خود را تا قبل از تاریخ شروع برنامه آموزشی دریافت کنید. اگر ویزای خود را تا 120 روز قبل از تاریخ شروع برنامه آموزشی خود دریافتکردید، ممکن است تا 30 روز قبل از تاریخ شروع به این ویزا به ایالات متحده سفر نکنید.

سوالات خود را از ما بپرسید

مشاوره رایگان